Založ si blog

„Ja chcem“ ťa do cieľa nedostane!

Všetci to poznáme, všetci sme si tým prešli. „Od zajtra začnem chudnúť“, „od zajtra prestanem fajčiť“, „od zajtra budem lepším človekom“. Od zajtra to, od zajtra hento a od zajtra tamto. Ale zajtra si to povieme znova a deň na to opäť a budeme v začarovanom kruhu predsavzatí, ktoré si nikdy nezačneme plniť.

Iba slabí ľudia hľadajú výhovorky. Skutočne silní ľudia hľadajú možnosti. A možnosť? Možnosť je práve teraz. Včerajšok nevrátime späť a zajtrajšok je neistý, ale dnešok a teda teraz… teraz môžeme, teraz sa treba chopiť príležitosti.
A keď už sa chopíme príležitosti, zmocní sa nás strach a obava, „čo ak to nevyjde, čo ak sa mi to nepodarí?“. Je tak ľahké povedať „ja to neviem, ja na to nemám“ a zmieriť sa s tým, na čom človek je. Ale viete čo? Je lepšie skúsiť a padnúť, ako neskúsiť vôbec. Pretože keď skúsime a padneme, skúsime znova a znova a znova až kým raz skúsime a nespadneme. Zatiaľ kým neskúsime, tak sme stále na tom istom, sme na ničom!

Je to všetko iba a len v nás. Ale, ako veľmi to chceme? Ak to chceme s poriadnym odhodlaním, sme dostatočne silní na to, aby sme odolali všetkým nástrahám, ktoré na nás číhajú a máme na to, aby sme sa zmocnili všetkých našich slabostí a premenili ich v našu osobnú zbraň, v našu silnú stránku.

Treba si stanoviť cieľ a prostriedky na jeho dosiahnutie. Treba si veriť a denno denne si opakovať prečo tú zmenu chceme. Áno, začiatky sú ťažké, ale keby neboli ťažké začiatky, nebol by celý zvyšok priebehu taký ľahký. Chce to zachovať chladnú hlavu a sústrediť sa na cieľ. Opakovanie je matka múdrosti a nevraví sa to nadarmo. Či už ide o vzdelávanie sa alebo zmenu k lepšiemu, treba si opakovať z akého dôvodu to robíme a aký je náš cieľ.

Chce to pevnú vôľu, sebazaprenie, odhodlanie, sebaprekonávanie a hlavne…, hlavne to chce vieru. Vieru v to, že to dokážeme!

Aj „neviem čo chcem“ môže viesť k poznatku!

20.03.2015

Ráno som sa zobudil, pozrel som sa von z okna a zamyslel som sa. Zamyslel som sa kam môj život smeruje. Čo chcem v živote dosiahnuť. Pozrel som sa dozadu, čo som už v živote dosiahol, na čo mám talent, čo mi ide, čo ma baví. Každý z nás už mal tú chvíľu, kedy sa pozrel do zrkadla a nevidel nič. Žiadnu budúcnosť, v ktorej by sa videl, žiadnu minulosť, na ktorú by [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3119x
Priemerná čítanosť článkov: 1560x

Autor blogu

Kategórie